Politsei


Küsimus: Kuhu pöörduda kui levitatakse juttu, mis ei vasta tõele, nagu kohus otsiks mind taga, kuna neil ei ole minu aadressi?11.04.2014

Tere,
Kuhu peaksin pöörduma kui levitatakse juttu, mis ei vasta tõele?
Asi nimelt selles, et mulle teatati, et olen kohtu poolt tagaotsitav, kuna kohus ei teavat minu postiaadressi. Käisin ka politseijaoskonnas end tuvastamas ja selgus, et ma polegi tagaotsitav. Paar päeva hiljem räägitakse mulle jälle sama juttu. Helistasin ka kohtusse ja uurisin siis miks on selline määrus välja antud. Kohtus öeldi, et seda ei ole tehtud ja et neil on olemas ka postiaadress.
Kas ma saan midagi sellise vale jutu eest ette võtta? Kas seda juttu ajanud isikut on võimalik kuidagi karistada või vastutusele võtta? Kas on üldse võimalik mingit avaldust selle kohta kirjutada?
Ette tänades

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Soovitaks kõigepealt rääkida inimesega, kellelt laekus informatsioon Teie tagaotsimisest. Võimalik, et inimene eksis ja vabandab eksitava informatsiooni pärast. Sellisel viisil oleks probleemi lahendus kiire ja lihte.

Kui aga ikka tunnete, et Teie õigused on saanud kahjustada, vastavalt võlaõigusseaduse § 1046, kui on rikutud Teie isiklikke õigusi, s.h. kui keegi levitab Teie kohta laimavat või solvavat infot, on Teil õigus pöörduda enda õiguste kaitseks kohtusse.

Võlaõigusseadus:
https://www.riigiteataja.ee/akt/751880?leiaKehtiv