Politsei


Küsimus: Mida ette võtta politsei andmebaasis auto kohta oleva ebaõige märke eemaldamiseks, et kogu aeg kahtlustavalt ei peatataks?21.03.2014

Tere.
Minu auto peeti rutiinse kontrolli käigus kinni ja esitasin kontrollijale EU-s (Soome) välja antud kehtiva juhiloa. Mingeid kehtivaid karistusi mul pole ja ka viimasest vääratusest on üle 6a möödas. Peale seda kinnipidamist on minu sõidukit asutud järjepidevalt peatama, küsimise peale, et miks, vastati, et politsei andmetel puudub juhtimisõigus. Autol on peale minu veel 2 kasutajat, kellel pole rikkumisi ja kes omavad kehtivat juhtimisõigust.
Mulle ja teistele autokasutajatele tekitatakse selliste kontrollimistega põhjendamatuid ebameeldivusi, sest me reisime tihti, nii lennuki kui auto-laevaga, mitu korda olen sellepärast peaaegu lennust ja laevast maha jäänud.
Küsimus siis selline, et mida saan ette võtta selle ebaõige märke eemaldamiseks?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

On võimalik, et meie infobaasis ongi autoga seotud vale kanne. Seda saab muuta ja eemaldada. Selleks palun kirjutage maarja.punak@politsei.ee aadressile auto reg number ja enda kontaktandmed. Saan lasta kontrollida andmete õigsust ja kui tõesti seal on viga, saame selle ka eemaldada.