Politsei


Küsimus: Kas politsei võib suvalise vihje peale DJ peolt narkoekspertiisi viia?20.01.2014

Peol on olukord, kus on ebakaine inimene ning nõuab DJ käest soovilugusid ja tüütab DJ töö tegemisel. DJ ei pööra tähelepanu ja laseb muusikat edasi. Tulemusena/vihana, kuna ei saanud oma tahtmist, kutsub tüütaja politsei ja põhjenduseks on et DJ on vist midagi tarbinud, ning tuleb politsei ja viib DJ peolt minema ekspertiisi.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Politsei reageerib vastavasisulisele infole. Miks isik viidi minema ja kohapeal kiirtesterit ei kasutatud, ei oska kahjuks öelda. See on juba kohapeal ametniku otsustada. Antud tekstist ei saa ka teada, kas proov osutus tõeseks või mitte. Võimalik, et ka politseinikud nägid mingeid viiteid joobele.

Kui isik väitis, et võibolla on DJ tarvitanud narkootilisi aineid, siis teda on keeruline süüdistada valeütluste andmises, kuna tema andis enda hinnangu. Jah, isegi siis, kui kuulatakse üle ka teisi isikuid ja nemad ütlevad, et ei märganud mitte midagi, siis politsei tema ütlusi valeütlustena tõenäoliselt ei käsitleks.

Ka ei saa pöörduda kohtusse näiteks kahju tekitamise nõudega, kuna sel juhul peab klubi suutma tõestada, et isik valetas. Kui ta seda just ise välja ei ütle, on keeruline kohtul langetada otsust, et isik soovis DJ eemaldamist ja tekitas tahtlikult sellega kahju (näiteks kui DJ asemel pidi klubi palkama kellegi teise, kes teda äraolekul asendas).