Politsei


Küsimus: Kas politsei peab kohale tulemast, kui olen kutsunud abi peksa saanud ja külma ilmaga toariietes olevale inimesele?09.01.2014

Olin olukorras, kus tänaval tuli inimene juurde, kes oli peksa saanud ja nähtavalt ka joobes. Seda talvisel ajal ja toa riietega. Rääkis, et oli enda korterist välja visatud (teised isikud tunginud korterisse). Helistasin 112, öeldi, et saadavad kiirabi aga politsei kutsumiseks helisada 110. Siit esimene küsimus, kas pean helistama kahele erinevale numbrile? Miks ei saa edastada 112 politseile infot?
Edasi üritasin mitu korda saada kätte 110-i. Lõpuks kui sealt vastati ja ma teatasin olukorrast ja asukohast, sain vastuseks, et see on tuntud joodikute elukoht ja nemad välja ei sõida. Kas 110 saab keelduda sellises olukorras välja tulemast?

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Hea meelega kontrollime selle juhtumi asjaolusid, et oskaksime ka häire- ja juhtimiskeskuste inimestele tagasiside anda. Selleks palun edastada täiendava info sündmuse aja ja koha kohta või siis helistaja andmed e-posti aadressile oksana.luik@politsei.ee.