Politsei


Küsimus: Mida teha kui olen laenanud raha petturile?09.01.2014

Tere
Olen sattunud täbarasse olukorda ja ei oska midagi ette võta. Üle poole aasta tagasi pöördus mu poole, tuttav neiu, et tal on laps haige ja tal pole kuskilt raha võtta, et kas ma aitaksin teda rahaliselt! Uurisin siis, kus lapse isa on ja miks tema ta lapse eest hoolt ei kanna jne. Vastas mulle selle peale, et nad pole enam koos. Selge see, ma aitasin teda ja ta lubas mulle tagasi maksta. Mõni aeg hiljemet oli tal jälle rahalist abi vaja üüri maksmiseks ja elektriarve tasumiseks, et muidu nad on külmas ja näljas. Siis selgus veel asjaolu, et raha vaja kanda ta elukaaslase arvele, et tal mingid jamad, sain aru, et asi kahtlane aga süda ei andnud rahu ja kandsin raha. Oktoobris läbi suhtlusportaali selgus, et preili on internetis müünud riideid kuid loodetud eset inimesed ei saanud ja jäid oma rahast ilma. Raha sihukese inimese käest kätte niikui nii ei saa, mida teha sellises olukorras?

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Kui usaldasite inimesele oma raha, siis peaksite ka arvestama võimalusega, et inimene ei maksa võlga õieaegselt tagasi. Võla nõudmise osas soovitan konsulteerida juristiga ja lisainfot lugeda siit - http://www.juristaitab.ee/.