Politsei


Küsimus: Kas politsei peab kohale tulema, kui mu autot on huligaansel viisl kahjustatud?04.11.2013

Tere!
On olnud kahjuks politsei Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusega natsa halvad kogemused.
Helistasin septembris, et sooviks avariigruppi enda maja juurde, kuna mu autot oldi rüüstatud ja tekitatud märkimisväärne kahju, juhtus nii, et reaalselt oli võtmetega joonistatud mu auto kapott täis, et asja ära fikseeriks ja saaks loa minna nõudma kaamera salvestusi enda maja ühistult, keeldus dispetšer avariigrupi autot kohale saatmast.
Nüüd hiljuti oli kuritarvitatud uuesti mu autot objektina, kuhu täpsust lüüa jalaga ja samuti öeldi mulle vastuseks, et tehke pildid ja minge ajage nagu ise asja edasi, nemad kohale ei tule.
Kuidas edasi käituda?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Tere. On kaks võimalust, mida saate teha.

1. Tehke oma autost ja selle kõikidest külgedest sellel sündmuskohal pildid ja kirjutage avaldus politseisse seoses vara kahjustamisega. Pildid lisage juurde.

2. Istuge autosse ja sõitke koos sellega politseijaoskonna juurde, kus saab pildid teha valves olev politseinik. Seal saate ka kohapeal avalduse teha.

Avariigruppi ei saadeta kohale, kuna tegemist ei ole avariiga. Kohale ei ole mõtet saata ka kriminaliste, kes autolt jälgesid võtaksid, sest arvestades praegust ilma, siis pole sealt suurt midagi leida. Jah, võite soovida ka patrulli kohale tulemist, kes saab samuti pildid teha, kuid siis tuleb arvestada, et see pole kiireloomuline väljakutse ning seega võib kuluda sinnajõudmiseks aega.

Kuna sõidukeid, millele viga tehti, oli vaid üks, peaksite enne politseisse pöördumist kindlasti läbi mõtlema isikud, kes taolisest kättemaksust oleksid huvitatud. Sellega saate tõmmata koomale nende inimeste ringi, keda politsei juhtumi raames saab kontrollida.

Avalduse võite esitada ka elektrooniliselt.