Politsei


Küsimus: Kui tööl solvatakse ja valitseb vaimne vägivald, kust sellisel juhul abi otsida?17.10.2013

Tere
Olen mees ja viimased 2 aastat töötanud ühes eksport mööblit tootvas ettevõttes, hiljuti tuli tööle üks naisterahvas (u. 3 kuud tagasi), kes arvab, et tema on tsehhis suur ülemus ja meister, lisaks ähvardab ja sõimab. Täna oli nii, et mina ja minu paarimees tegeleme käsilihviga, aga uus tööline see naisterahvas on endale pähe võtnud, et enne detailidele tehtavat käsilihvi peab tema teostama enda paranduse operatsiooni, niisiis nägi, et mina teen tööd nii nagu vanasti tehti, ei olnud vahet, kas enne tehakse pahteldamine või käsilihv, siis karjus üle tsehhi: "Miks sa võtad pahteldamata asju kuradi idioot!" Paarimees kõrval ka kuulis seda kõike ja arvan, et jaoskonna meister ka. Kas sellise teo eest on mõtet politseisse avaldus esitada või kuidas peaks käituma? Teine kord oli nii, et tegin jälle midagi, mis temale ei meeldinud ja seepele astus minu laua juurde ja ütles: "Ma mõtlen kumma jalaluu ma sul ära murran!" Üks kord virutas lihtsalt töölehe/lehtedega näkku, põhjust ei mäletagi enam.

Oodates tagasisidet.

Lugupidamisega!

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Teie naiskolleegi käitumine on tõesti väga ebaviisakas ja solvav, kuid süüteomenetluse alustamiseks ajendit ega alust ei nähtu.
Kõigepealt peaksite rääkima probleemist oma ülemusega ja proovida koos leida lahenduse tekitatud olukorrale.
Vastavalt võlaõigusseaduse § 1046, kui on rikutud Teie isiklikke õigusi, s.h. kui keegi solvab või alandab Teid on Teil õigus pöörduda enda õiguste kaitseks tsiviilkohtusse.