Politsei


Küsimus: Kui politsei korrarikkujaga häälekalt suhtleb, kas siis tuleb avaliku korra rikkumise tõttu politseile politsei kutsuda?09.08.2013

Tere!
"Kortermaja hoovi näol on tegemist avaliku kohaga, kus alkoholi tarvitamine on keelatud. Lisaks on keelatud ka avaliku korra rikkumine lärmi jmt. Seega võite ka enne kella 23:00 kutsuda oma lärmavatele naabritele politsei." See on Teie vastus ühele küsimusele.
Mina soovin aga teada, mida teha siis, kui lärmamine toimub koos politseiga nii enne kui ka peale kella 23.00? Politsei ise ei lärmanud, vaid rääkis kõva häälega, kuid nende vestluspartner (kellel nad külas olid) lärmas. Kas tuleb politseile politsei kutsuda?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,

Kas Te proovisite ehk inimesele öelda, et ta räägib liiga valju häälega? Vaadake, ka politseinik on inimene ja temaga tuleks käituda kui inimesega. Seega teinekord juhtige tähelepanu sellele, et ülejäänud majaelanikud ei huvitu tema vestlusest ja paluge vaiksemalt võtta. Avalikus ruumis rääkimine ei ole seadusega keelatud, seega kui seltskond on rahumeelne, alkoholi ei tarvitata, ei lärmata ega räusata, siis on tihti abi heanaaberlikust meeldetuletamisest, et elage ise ja laske ka teistel elada.