Politsei


Küsimus: Mida teha kui mehe endine elukaaslane ähvardab mind ja minu last?25.07.2013

Tere!
Minu elukaaslase teise lapse ema, kellega ta enne mind koos elas, ähvardab mind. Ta saadab mehe telefonile SMS-e, et kustutab mu eluküünla, sest siis saab tema laps olla oma isaga koos. Ka minul ja mu elukaaslasel on väike laps. Ning ka tema kohta tulevad ähvardused, et kui ta minu ära tapab, siis läheb meie laps lastekodusse, sest tema on 100% veendunud, et laps ei ole mehe oma. Naine on korra käinud ka juba minu ukse taga ja ähvardab aina uuesti ja uuesti tulla. Oleme mõlemad mehega ka telefoni numbrit vahetanud, kuid mehe oma suutis ta uuesti kuskilt välja uurida. Asi läheb kogu aeg ainult hullemaks. Mida tuleks sellises olukorras ette võtta, et ta ei tülitaks enam? Kas peaksin pöörduma politseisse? Mida politsei sellisel puhul ette võtab (SMSid ja e-mailid on alles hoitud)?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Ähvardamine karistusseadustiku § 120 järgi on täidetud siis, kui teine isik ähvardab teha Teile tervisekahjustust või põhjustada olulises ulatuses varalist kahju ning kui nende ähvarduste täideviimist on Teie arvates alust karta. Sel juhul pöörduge avaldusega politseisse ja võtke kaasa kõik SMS-ide ja kirjade väljavõtted.

Kui Teile siiski tundub, et see on pigem tülitamine ja tühjade sõnadega ähvardamine, siis tuleks pöörduda tsiviilkohtusse ning taotleda lähenemiskeeldu.