Politsei


Küsimus: Mida soovitate teha, kui Facebookis on konto nii öelda kaaperdatud?04.06.2013

Huvitab, et kas politsei käsutuses on vahendid, et näiteks liba-/varastatud konto Facebookis sulgeda/kustutada jne?
Oletame sellist olukorda: laps kaotab ligipääsu oma kontole seoses parooli kaotamisega kolmandate isikute käsutusse, kusjuures tal pole enam võimalik saada ise kontole ligipääsu, mistõttu ei saa ta ise seda enam muuta/kustutada parooli uuendada, kontoga seotud e-posti aadressi muuta jne.
Seega, mida soovitate sellistel juhtudel teha?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Eraldi vahendeid politseil selleks ei ole, küll aga on mitmeid võimalusi, mida selle kontoga teha. Veebikonstaablite poole pöördutakse taoliste muredega tihti, seega oleme ise välja selgitanud võimalikke lahendusi.

1) proovida kontot tagasi saada. Kui postkasti pole keegi sisse häkkinud, on võimalik küsida uut facebooki parooli, klõpsates pealehel sisselogimise juures "forgot your password" ja uus parool saadetakse Teie enda valikul kas siis mobiilile või postkasti (need peaksid olema eelnevalt selle kontoga seotud). Kui oled eelnevalt lisanud sätetesse ka selle, et sul on "usaldusväärsed sõbrad", siis ka nende kaudu saaksid kontole tagasi, kuid kahjuks seda väga paljud kasutanud ei ole.

2) konto kustutada. Saab selle ka ainult ajutiselt kinni panna või ka lõplikult sulgeda. Siin on mitu erinevat võimalust, mida saab teha: https://www.facebook.com/help/105487009541643, kasulik on ka see leht: http://www.makeuseof.com/tag/4-immediately-facebook-account-hacked/ Hea on googeldada sõnadega "my facebook account is hacked" ja "how to delete my facebook account".

Kui hätta jääte, võite julgesti pöörduda maarja.punak@politsei.ee