Politsei


Küsimus: Mida peaksin ette võtma, kui naabri remonditöökoda häirib häirib igati tavapärast elu?12.06.2013

Ostsime heauskselt aastaid tagasi maale talu. Meist eemal ca 80 m kaugusel on naabri krunt koos ajutiste hoonetega, kus aastaringselt ei elata. Peagi tõdesime, et oleme naabriteks autoremontijale. Kuna eelmine omanik oli poolenisti kurt, polnud teisel autoremonditöökojast sooja ega külma. Lähemal uurimisel selgus, et siinses paigas on see töökoda juba 20 a eksisteerinud. Nähes päevad ja ööd voorivaid masinaid, taludes kohutavat põrgularmi, joomisi, vingugaasi, purjuspäi tulistamist, otsustasime uurida selle töökoja seaduslikkust ja võimalikku tegevusloa olemasolu. Samuti käib seal mingi bensiinivärk ja varastatud kraami hoiukoht - enamusjaolt jahu. Äriregistrist selgub, et remontija nimele pole mingit firmat registreeritud ja asi käib mustalt. Oleme korduvalt pöördunud politseisse, kuid sellest pole abi olnud vaid soovitati pöörduda Maksu- ja Tolliametisse. Siiamaani oleme kõhelnud seda teha, kuna autoremontija naine töötab samuti põrandaaluse rätsepana ja on hoobelnud, et teisel maksuametiga tutvused sees ja ta ei karda kedagi ega midagi.
Siit küsimus - kas on üldse mõtet teavitada sellest urkast maksuametile ja kas sellist asja üldse menetletakse, kuna väikelinnas on nii või naa kõik tuttavad või on targem juba kohtutee ette võtta?
Tänud ette!

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Kirjalikule teavitusele ei saa jätta reageerimata, olenemata tutvuse astmest. Kas midagi menetletakse - ei oska öelda, sõltub teate sisust ja ka ajsaoludest, kindlasti kontrollitakse olukorda.