Politsei


Küsimus: Mida saan teha, et kaitsta oma vara vargast korteriomaniku eest?27.05.2013

Mida peaksin tegema, kui üürikorteri omanik on omavoliliselt tunginud minu äraolekul oma võtmega minu koju ja varastanud minult raha? Loomulikult soovin sealt korterist võimalikult ruttu ära kolida, kuid olen välisriigis tööl ega saa koheselt sellega tegeleda. Esimesel võimalusel esitan muidugi politseisse avalduse, kuid mida saan teha hetkel oma vara kaitsmiseks? Minu elukaaslane on pea iga päev tööl ja lukku vahetada tundub mõttetu, sest umber nädala pärast kolime loodetavasti välja, kuid olen praegu mures kallimate olmeasjade pärast, mida ei ole kuhugi viia. Kas politsei saaks kuidagi aidata või pean mõne turvafirma poole pöörduma?

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Soovitan rääkida otse korteriomanikuga ja selgitada, et temal ei ole õigust siseneda korterisse ilma üürniku loata niikaua, kui omaniku ja üürniku vahel kehtib korteri üürileping.

Avalduse varguse kohta võib esitada ka teie elukaaslane.
Ei pea alati avalduse kirjutamiseks minema politseiasutusse, võib avalduse esitada ka e-posti kaudu (http://politsei.ee/et/teenused/politseile-avalduse-esitamine.dot).

Juhul, kui toimub vargus ja vajate politseilt kiiret abi helistage lühinumbrile 110.