Politsei


Küsimus: Kui mulle tehti korralikult tünga, kas siis on lootust veel kuskilt abi saada?23.05.2013

Lugu siis järgmine:
Mai esimesel nädal panin netti kuulutuse, et otsin igasugust lühiajalist ja tükitööd, 10. mail sain kõne, kus pakuti sellist asja: isik 1, kes mulle helistas, küsis kas ma 40 eurot tahan teenida, kiiresti. Isik 1 ütles, et on Läti piiri ääres tööl ja on abi vaja raha transportimiseks Andreile kes töötab kuskil Tallinna bussijaama juures, isik 1 pakkus välja, et kannab raha minu kontole, (summaks oli 180 eurot)(140 pidin edasi toimetama Andreile, 40 pidi mulle jääma), küsisin selle peale, et kuidas te saate mind usaldada, et ma kogu rahaga jooksu ei pane. Selle peale isik 1 ütles, et tal on minu nimi olemas ja postitab sellejärel mu facebooki seina teateid täis. Mõtlesin kiire 40 eurot, miks mitte. Niisis lasin raha kanda ema kontole, (kuna enda pangakaardi parool oli ununenud), ema kontolt sai raha välja võetud, seejärel kui kinnitasin talle kõnega, et raha on olemas, helistas mulle Andrei, kes ütles et tule Tallinna Bussijaama, "Kodused Toidud" kohviku ligidale. Jõudsin sinna, helistasin Andreile, Andrei ütles, et on koosolekul ning ei jõua ja et ma annaks raha kohviku klienditeenindaja kätte ja ütleksin et Andrei tuleb järgi. Tegin nii, ise pistsin 40 euri tasku ja tulin ära. Diil tehtud, kumbagi asjaosalist kordagi ei näinud - kui hea raha ja kui kiiresti.

Nädal aega hiljem sai ema pangalt kõne, et seesamane isik 1 nõuab pangalt, (ja pank meilt) raha tagasi, kuna ei ole kaupa kätte saanud. Arvatavasti nimetas Kaubaks ta Iphone5 klooni, mida ma müüsin soov.ee/kuldnebors.ee/okidoki.ee üle poole aasta tagasi, telofonist sain ammu lahti, kuid kuulutusi muidugi pole viitsinud maha võtta. Ei ole kindel, mida ta kaubana mõtles, kuid see võib olla see.

Ühesõnaga sain ise tuimalt külma, mõlema asjaosalise telefonid on välja lülitatud.
Kas on mingi pääsetee? On kuidagi võimalik need värdjad vahele võtta või olen ma sattunud tuimalt seaduse sulgu?
Raha kindlasti tagasi maksta ei kavatse, mingu kasvõi kohtuni välja!

Ootan teie abi

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Sellises olukorras on võimatu öelda, mida peab üks osapool kaubaks ja mida Teine. Parim lahendus ongi lasta asjal minna kohtuni. Muidugi võite ka ise minna sinna kohvikusse, küsida selle teenindaja kohta ja leides teenindaja, küsida tema käest, et mis sai rahast, millele Andrei järgi pidi tulema. Ehk sai teenindajal näiteks vahetus enne Andrei saabumist läbi ja järgmine teenindaja ei teadnud enam asjast midagi ning nii see "kaup" kohale ei jõudnudki.