Politsei


Küsimus: Mida ette võtta, kui kuu aega sai välismaal töötatud, kuid organiseerijad ei maksa tasu ega vasta telefonile?27.03.2013

Tere,
Soovin nõu.
Minu mees ja tema 2 sõpra (nad on ehitajad) said tööpakkumise Norrasse. Tööpakkuja oli tundmatu Eesti kodanik, kes lubas elamise ja piletikulud ise kanda. Ning saabudes pidi tema paarimees kohe vormistama ametliku töölepingu ja palka lubas kanda ainult arvele. Saabudes nad alustasid tööd ehitusobjektil. Neilt korjati konto andmed, et kuhu palka soovivad saada. Ja kõik. Aeg läks, kuid lepingut ega palka nad ei saanud. Möödus kuu, objekt sai otsa. Et mõtetult ilma tööta ja rahata seal edasi passida. Neile osteti Eestisse piletid ja lubati maksta juba Eestis, kuna raha olevat natuke hilinemas. Sellest, kui nad tagasi tulid, on möödas juba kuu aega ja tööpakkuja numbritele keegi ei vasta enam. Kuid telefonid on sisselülitatud ja vahel ka kinni. Nendest tööpakkujatest on ainult teada kaks eesnime ja kaks tel. numbrit. Ja hiljem selgus, et mõlemad nad on varem kriminaalkorras karistatud.
Mida oleks võimalik ette võtta nende inimeste suhtes, et palk kätte saada kasvõi? Soovitage palun mida oleks mõistlik ette võtta.
Ette tänades,

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Soovitan kõigepealt proovida pöörduda tööinspektsiooni poole ja esitada avaldus töövaidluskomisjonile, konsulteerides eelnevalt tööinspektsiooni juristiga. Lähemalt sellest võite lugeda tööinspektsiooni lehelt www.ti.ee .
Politseile võite samuti esitada avalduse, kui otsustate seda teha, siis lisage avaldusele Teil olemasolevad dokumentaalsed tõendid. Tuginedes avalduses toodud andmetele politsei otsustab, kas on alust menetluse alustamiseks või mitte.