Politsei


Küsimus: Miks rikutakse minu õigusi, kui trahviotsus on edasi kaevatud, kuid märkus tehtud trahvi kohta on liiklusregistris üleval?25.03.2013

Tervist,

On siis selline lugu, et politsei määras lubadeta sõitmise eest trahvi. Otsus vormistati ühe kuu jooksul, edasi kaebamiseks oli tähtaeg kaks nädalat. Trahvi peale esitati kaebus õigeaegselt ning politsei ja ka kohus kinnitavad, et otsus on edasi kaevatud (istungit pole toimunud ja otsust pole tehtud). Ark-s teooria eksami aega kirja pannes ütleb ark teenindaja, et ei saa aega kinni panna, sest karistus on all. Karistust tegelikult ju ei saa põhimõtteliselt olla, sest kohtuotsust selle kohta pole (ühtegi teist tegu pole, register puhas). Politsei väidab, et nemad midagi muuta ei saa, sama ütleb ka kohus. Kuid õigusi ikkagi rikutakse.

Küsimus seisneb siis selles, et miks ja kuidas saab rikkuda antud süsteem süütuse presumptsiooni?
Ning teine küsimus, et kes siis sellekohase liialt vara sisse kantud märkuse ära saab kustutada?
Kolmandaks, kes vastutab selle eest, et praegu ebaseaduslikult piiratakse isiku eneseteostamisvabadust riikliku institutsiooni poolt?

Olen tänulik vastuse eest!

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Kuna politsei ei tegele Karistusregistri pidamisega, vaid vastavalt Karistusregistriseaduse § 4 -le on selleks Justiitsministeerium, siis peate oma küsimuse suunama neile.

§ 4. Registri vastutav ja volitatud töötleja

Registri vastutav töötleja on Justiitsministeerium ning registri volitatud töötleja Registrite ja Infosüsteemide Keskus (edaspidi keskus).