Politsei


Küsimus: Mida teha, kui endine elukaaslane annab oma elukohaks minu aadressi ja nüüd käiakse mind tülitamas?12.03.2013

Tere, mure selline, et mu endine elukaaslane annab igale poole kus on vaja elukoha aadressi, minu praeguse aadressi, kuigi me ei ela koos juba ammu. Olen tüdinud pidevatest tema otsingutest ja jamade klaarimisest. Kas mul oleks õigus ajalehes inimesi hoiatada tema eest koos nime ja isikukoodiga, kuna tegu on suliga ja pahatahtliku inimesega? Kuna kasvatan lapsi üksi, kardan nii enda kui nende turvalisuse pärast. On väga tigedaid inimesi, kellelt ta on elamise üürinud ja siis maksmata jalga lasknud ning seda tullakse hiljem minult nõudma, kuna ta väidab et, elame koos. Palun öelge mida teha?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kui Te teete postituse, mille sisu on selline, et see isik sellel aadressil ei ela, siis on õigus Teie endisel elukaaslasel nõuda selle postituste eemaldamist, kuna Te kasutate tema nime.

Pigem on siin küsimus selles, et kui efektiivne taoline postitus internetis või kuulutus ajalehes oleks? Need, kes Teie endist elukaaslast tulevad otsima, on suure tõenäosusega firmad, ettevõtted ning nemad tavaliselt lepinguid sõlmides minu teada inimeste nimesid ei guugelda. Ajalehest rääkimata, kuna sealt kaob info juba järgmiseks päevaks.

Kui Teieni tuleb temale adresseeritud kiri, siis võite selle ettevõttega ühendust võtta ja teada anda, et sellel aadressil teda ei ela. Kui Te seda ei tee, siis ettevõte eeldab, et isik hoiab oma kohustustes kõrvale ja proovib teda sellel aadressil ikkagi kätte saada. Seega on eelnev teavitamine kindlasti mõlemale osapoolele, nii Teile kui ettevõttele, vähem tülikas.

Hea oleks, kui saaksite talle edastada teate, et taoline käitumine Teile ei meeldi ja kui isik ei soovi sellist käitumist lõpetada, on Teil õigus pöörduda hagiga tsiviilkohtusse.