Politsei


Küsimus: Kas avalikult internetis salakütuse osmisega kiitlejatelt ei saaks politsei kütusemüüjaid kindlaks teha?29.02.2012

Ühes foorumis teatud härrasmees kiitleb juba mitmendat korda, kuidas ta oma isiklikult kütusemüüalt Venemaalt pärit kütuse ostmisi kokku lepib. Viimane postitus oli temalt selline:
"Hommikukohvi kõrvale tegin postimees.ee lahti ja mis ma näen - kütuse hind tõusis jälle! Masendav... helistasin siis oma kütusemüüjale, kes teatas rõõmsalt, et langetas hinda 5 senti, kuna Venemaal kütuse hind langes. Positiivne. Saabki jälle paagi täis lasta ilusti :)
Jutu jätkuks, siis hommikul Jõhvis oli sisuliselt sama seis - teedel korralik lobjakas, marsa pidama ei saanud, lendas ristmikule välja punase tule alt. Õnneks kedagi teisest suunast ei tulnud. Läks hästi."

Kas selliste tegelaste käest ei ole võimalik välja uurida, kes need salakütuse müüad on?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Salakütuse müüjate kindlakstegemine ja nende karistamine on enamasti Masku- ja Tolliameti töövaldkond. Ka politsei reageerib konkreetsetele vihjetel. Aga selleks peab meil olema piisavalt infot, mille põhjal edasi liikuda. Vastava info võite saata kas elukohajärgse prefektuuri vihjeliinile, milliste kontkatid leiate siit: http://www.politsei.ee/et/kontakt/kliendiinfo/ või siis minule andero.sepp@politsei.ee

Kahjuks ei oska öelda, kas punase tulega ristmikule, valesti valitud sõidukiiruse tõttu, välja sõitnud juhi käest saaks välja uurida, kes need salakütuse müüjad on või mitte, kuna ei tea kas konkreetne juht mõnda müüjat tunneb.