Politsei


Küsimus: Kas peaksin tegema avalduse politseile, kui minu ostetud auto on registrist maas ja juba mitu korda edasi müüdud?14.04.2016

Tere
Ostsin heauskselt omale esimese auto ning kui ostulepinguga ARK-sse läksin, selgus, et müüja allkiri sellel on võltsitud ning masinat minu nimele ümber ei kirjutata. Lisaks on masin veel ka arvelt maha võetud (ostu hetkel oli masin aga arvel). Võtsin ühendust lepingus olnud müüjaga, kes väitis, et on selle sõiduki maha müünud sõiduki passis olevale vastutavale kasutajale, kes on talle selle eest võlgu ning et tema seda enne minu nimele ümber ei kirjuta kui talle on makstud selle eest. Proovin talle selgitada, et ega mina pole ju selles süüdi, et talle võlgu ollakse, kuid siiski keeldus ta ümberkirjutamisest. Võtsin siis ka ühendust vastutavaks kasutajaks määratud isikuga, kuid ka tema olevat selle juba kellegi teisele ostumüügi lepinguga maha müünud. Seega on sõiduk juba enne minu kätte sattumist korduvalt edasi müüdud ostumüügi lepinguga, mille allkiri on võltsitud. Mida peaksin mina nüüd edasi tegema? Kas peaksin tegema politseile avalduse?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Ma kaldun arvama, et olete millestki valesti aru saanud. Nimelt sõidukit on võimalik arvelt maha võtta ainult lammutustõendi alusel. Dokumendi võltsimise osas võiksite jaoskonda avalduse esitada.