Politsei


Küsimus: Kuhu pöörduda, kui maksin osa auto toomise transpordist kinni, kuid auto on ilmselt varastatud ja müüja kadunud?19.04.2016

Tere,
pakuti autot, mis oli registreeritud Eestis. Kõik tundus õige ilus kuni selleni, et nüüd sai transpordi eest pool hinda ära makstus ja müüja kadunud. Kirjavahetuses on olemas nn müüja nimi ja aadress ning pildid ja passi koopia. Samuti olemas nn transpordifirma sertifikaat, aadressid, panga ülekande koopia. Hiljuti uurisin selle vin koodiga autot internetis ja selgus, et see on varastatud Inglismaal. Ise googeldades leidsin selle lP aadressiga hoopis kolmanda isiku, kes on registreerinud selle transpordifirma koduse aadressi ja telefoni numbriga. Mis ma peaksin edasi tegema? Kui miskit teha annab üldse.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kõige siinkirjutatu põhjal on alust oletada, et olete sattunud kelmuse ohvriks. Teil on õigus teha politseisse vastavasisuline avaldus, aga kuna ma eeldan, et kõik väljavõtted on fabritseeritud ja välismaal elav inimene selle rahaga nelja tuule poole ära jooksnud, siis lootust seda summat tagasi saada praktiliselt pole. Küll aga on selle avalduse esitamine infonagi politseile oluline, et hoiatada Teisi taoliste skeemide eest.