Politsei


Küsimus: Kas alaealisena 0,2 promilli ja lumepallidega viskamise peale kutsutud politsei on takistuseks sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel?02.03.2016

Tere!
1) 0,2 promilli alaealisena, pandi nimi kirja ning midagi ei tehtud.
2) lumepallidega viskamine, kutsuti politsei kohale ning pandi nimi kirja ning midagi ei tehtud.
Kas need tekitaks probleeme tulevikus sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel ja kas need mõjutaksid kuidagi konkurentsi (konkurentsist välja langemist) ning kas nende pärast võidakse paigutada pingereas tahapoole?
Taustauuringus peaks need vist olema kirjas ning kas need on rikkumised või menetlused?
Parimate soovidega

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Antud juhtumid on politseis tõenäoliselt kirjas infona meie enda andmebaasis, kui nende kohta kohapeal peale nimede kontrollimist midagi muud ei tehtud. Need ei saa takistuseks kooli sisseastumisel. Sisekaitseakadeemias on erialasid erinevaid, kuid eeldades, et küsite küsimuse minult kui politseinikult, eeldan, et soovite politsei eriala õppima minna. Te võite nendest juhtumitest rääkida komisjonis vestlusel olles, kui uuritakse, kas Teil on olnud eelnevaid kokkupuuteid politseiga. Esiteks on ausus meie organisatsioonis olulisel kohal, teiseks võib see anda Teile hoopis ka positiivset mõju juurde - olete näinud politseid oma tööd tegemas, oskate seda hinnata, jäite rahule, oleksite ise politseinikuna teinud midagi paremini või mis iganes tundeid need kokkupuuted põhjustasid, see võib viidata sellele, kui kindel ja läbimõeldud on Teie soov politseinikuks saada.