Politsei


Küsimus: Kas kiiruse ületamise trahvi maksmise viibimine 5 päeva üle tähtaja tähendab nüüd kohtutäiturit?19.11.2015

Tere,
3 kuud tagasi sain kiiruse ületamise eest trahvi. Viimase makse tähtpäev oli 4.11.2015. Minu poolt oli makstud ainult 9.11.2015. Kas minu makse oli juba hilja ja siis tulebki kohtutäiturit oodata?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kui trahv ei ole õigeaegselt tasutud, siis see suunatakse edasi täitemenetlusse. Praktika näitab, et suunamisega oodatakse mõned päevad, kuna sel juhul on välistatud olukorrad, kus isik kandis selle raha küll õigeaegselt üle, kuid laekumine toimus temast mitte olenevatel asjaoludel hiljem. Kas Teie makse jõudis enne suunamist kohale, tasub uurida juba lähimast jaoskonnast. Isikut tõendava dokumendi alusel saab jaoksonnas politseinik seda kontrollida.

Edaspidiseks: kui on näha, et Te mingil põhjusel ei saa teha ülekannet tähtajaks, tuleb esitada politseisse valgel paberil soov maksetähtaja pikendamiseks. Juurde tuleb lisada väärteoasja number ning Teile sobiv tähtaeg koos põhjendusega, miks praegune aeg ei sobi (näiteks, et ei oma piisavat sissetulekut trahvi ühe korraga tasumiseks jne). Menetleja võib tähtaega pikendada kuni aasta võrra ning makseid võib soovi korral ka teha osade kaupa, samuti võib menetleja pikendamisest keelduda.