Politsei


Küsimus: Mida ette võtta kui elukaaslane ähvardab ja nõuab jõuga seksi?26.10.2015

Tere. Olen pea 30-aastane, kolme lapse ema. Viimane elukaaslasega ühine. Ei oskagi kohe alustada. Kas see on normaalne, et elukaaslane kui soovib seksi siis võtab vägisi, viimane kord oli eile hommiku poole. Tõusis umbes pool neli öösel. Tuli alasti voodisse, ajas mu üles, küsis seksi teeme. Vastasin, et ma ei taha. Tema ütles, et tema tahab ja hakkas mu riideid ära kiskuma, musitama, jõuga, vihaselt, siis hakkas üritama seksima. Ütlesin, ära palun tee, mul on valus. Tema aga võttis juustest, tõmbas neid, et jäägu ma vait. Siis pani laksu vastu põske, öeldes ole vait ja pigistas põski kokku. Seksis mind, kui lõpetas ütles stopp. Ja natukese aja pärast võttis uuesti. Tunnike lasi magada ja võttis veel korra. Kui tõusin, et wc-sse minna, oli nii valus urineerimine... ta teeb umbes nii iga kahe nädala tagant. Elame minu majas, olen teda välja visanud, aga ta ei lähe. Olen ise ära olnud nädala kaupa lastega, vannub, et on hoolivam jne. Tulen oma koju tagasi ja hakkab jälle pihta. Kõige hullem oli aasta algul, kus ta pani mulle noa kõri alla ja käskis lastega hüvasti jätta. Sain anudes kuidagi ta rahustatud. Tahtsin siis politseisse minna aga siis ta teavitas, et on nädal aega kodus. Ma ei oska enam midagi teha? Soovin nõu.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Antud juhtumi korral tuleb ikkagi politseisse minna ja kuriteoteade esitada. Igasugune füüsiline vägivald on karistatav. Elukaaslasel ei ole automaatset õigust vahekorrale. Kui Teie seda ei soovinud ja andsite talle sellest ka selgelt teada, on tegemist vägistamisega. Vägivalda ei tohi sallida.

Võite kirjutada maarja.punak@politsei.ee, saan Teid juhatada ka teiste Teile elukohale lähimate teenusteni, mida Teil võib seoses sellega vaja minna.