Politsei


Küsimus: Kuhu pöörduda, kui liikluses kohatud autojuhi käitumine jätab mulje, nagu ta meelega sooviks luua kindlustusjuhtumi?19.11.2015

Tere,
sõitsin täna hommikul tööle Kristiine suunas ning Suur-Ameerika - Endla ristmikul vahetult enne valgusfoori sõitis mulle ette auto. Mina sõitsin paremal real, vasak rida oli nii ees kui ka taga tühi. Auto sõitis mulle niimoodi ette, et mina pidin täiesti blokki pidurdama. Andsin signaali, et juhtida tähelepanu, et see on ohtlik, kuid selle peale pidurdas see auto ise blokki, kuigi selle ees ühtegi autot ei olnud. Vaatasin internetist ka antud sõiduki liikluskahjude infot ning tekkis selline mulje, et see autojuht sõidab meelega teiste autode ette, et tekitada kindlustusjuhtumit. Kuhu tuleb pöörduda, et antud sõiduki autojuht läbiks kontrolli, et ta on võimeline autoga sõita?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Juhiloa kehtetuks tunnistamine saab käia vaid kindlatel alustel. Liiklusseadusest otseselt ei ole võimalik välja lugeda seadusepunkti, mis annaks võimaluse tunnistada kehtetuks isiku juhtimisõigust, kes on osalenud mitmetes kindlustusjuhtumites ning tekitab peaaegu liiklusõnnetusi oma pahatahtliku käitumisega. Küll aga tasub tema liiklusrikkumistest teavitada politseid, kes menetluse tulemusena saab lisakaristusena rakendada ka juhtimisõiguse peatamist.