Politsei


Küsimus: Miks politsei võttis minult telefoni, mina ostsin ju selle ausal teel ja ei teadnud, et see on varastatud?12.10.2015

Tere!
Ostsin pandimajast 28.05.2015 telefoni, mis osutus tagaotsitavaks (varastatuks). Ilma selgitusteta minu õigustest konfiskeeris politsei telefoni 11.06.2015.
Politsei palus mul raha tagasisaamiseks pöörduda pandimaja poole. Seal on aga asjad kõik ametlikult ja ausalt vormistatud, nendel süüd ei ole. Politsei lubas tegeleda võimaliku kahtlusaluse käest raha tagasiküsimisega. Olen korduvalt küsinud asjade käigu kohta, selgus, et kahtlusalune on nüüd tagaotsitav. Politsei ei oleks ju tohtinud nõuda minult telefoni üleandmist, ilma selle eest maksmata, sest mina ei ole ju varas (tõestatud). Kas peaksin pöörduma kohtu poole ja esitama politseiinspektori vastu süüdistuse alusetu eseme konfiskeerimise pärast? See on päris suur summa, mida mulle tagastada lubati. Antud juhul ostsin mina telefoni ausal teel, nüüd olen aga kannataja.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Varastatud esemed omandavad reeglina asitõendi seisuse ja asitõendid võetakse ära ka heauskselt ostjalt. Teie olukorras on reaalselt 2 võimalust, kas pöörduda nõu saamiseks juristi poole või oodata kriminaalmenetluse lõppu.