Politsei


Küsimus: Mida peaksin tegema, kui ei suuda lubadeta ja alkojoobes sõidu eest saadavat trahvi korraga ära maksta?14.08.2015

Probleem selline, et jäin politseile vahele lubadeta sõiduga olles alkoholijoobes. Ja arvestades kuupalka ~400€ kuus ning seda, et asun septembrist õppima ning ei saa enam täiskohaga tööl käia, siis kardan seda, et ei suuda maksta võimalikku kuni 1200 eurot trahvi. Otsuse saan teada homme. Kuid kui trahvisumma ületab 400€ siis ma ei näe mitte mingit võimalust kuidas mul oleks see võimalik ära maksta. Isegi 3 osana makstes näiteks 800 eurot on see liiga palju. Lihtsalt ei suuda ära elada selle rahaga, mis jääks peale trahvi maksmist alles. Kui üldse jääb. Mis oleks minu järgnev tegevus, kui ma näen et trahvi summa ületab mu rahalist võimekust?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Ainus viis karistus vältida oleks olnud jätta süütegu toime panemata. Muid võimalusi paraku ei ole. Siiski on lahendusi, mille abil on võimalik karistuse kandmist "leevendada," võite paluda määrata rahatrahvi tasumine ositi, näiteks kuni 1200€ trahv 6 kuu jooksul, või paluda see asendada näiteks kuni 30 päevse arestiga.