Politsei


Küsimus: Kuidas käituda kui arvatakse, et meie majas elab paadunud kriminaal ja seetõttu ähvardatakse?05.06.2015

Tervist,
Eile peale lõunat käidi meil ukse taga otsimas ühte meest. Kõigi maja elanike teada ei ole sellise nimega isikul mingit seost selle majaga. Otsimas käis teda vanem 50-ndates hallipäine meesterahvas, kes rääkis et otsitaval on suured võlad ja ta paadunud kelm ja kurjategija. Kui mul alumine naaber üritas selgitada, et sellise nimega isikut ei ela meie majas ja tal pole ühtegi kokkupuudet siin, siis meesterahvas nentis, et naabrinaise auto tuleks võla katteks põlema panna.
Hiljem meenus mulle, et sama kirjeldusega meesterahvas oli käinud ka teiste naabrite juures nädal tagasi seda meest otsimas, kuid sel korral ta nime ei kasutanud ning siis ei tundunud see väga kummalisena.
Neti otsinguga, leidsin isegi ühe meesterahva, kes vastab otsitava kirjeldusele ja kannab sama nime. Ja kahjuks on tema kuriteo register väga pikk ja enamus oma elust on ta vanglas viibinud.
Me ei kujuta ette ka kuidas arvatakse seda meest siit leidvat, kuid hirm on suur, et ehk tõesti pannakse miskit põlema eeldusega, et majaga on see mees seotud.
Kuidas peaksime ise edasi käituma ja mis me veel teha saaksime?
Et endi turvalisust tagada?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Selle mehe kirjelduse, kes ähvardamas käis, võib edastada piirkonnakonstaablile. Kui tema järgmisel korral meest märkab, saab uurida, mis asju see mees võõraste majade uste taga ajab.

Kui mees uuesti välja ilmub, andke talle selgesti teada, et ta ei ole seal oodatud ning vajadusel kutsute politsei välja. Kui see otsitav isik ongi kriminaal, siis vaevalt tema otsija usub, et võimalikud varjajad politsei kohale kutsuksid, seega pole tal mõtet enam teist korda teie juurde otsima tulla.