Politsei


Küsimus: Kas on võimalik politseile esitada kaebus kiusliku naabri peale, keda häirivad teiste inimeste igapäevased toimetamised?04.06.2015

Kolisime uude kortermajja ning mõned kuud hiljem tulid ka alla korrusele ühed uued naabrid. Neile on probleemiks kõik majaelanikud, kes kuulavad muusikat (nii hommikul kui õhtul) suitsetavad oma rõdul, räägivad kõvema häälega juttu rõdul. Kõigepealt tuleb uus proua ise vigisema rõdu peale, kui keegi teda ei kuula, siis kutsub asjatult politsei. Nüüd lasi majaelanike grupis liikvele jutu, et meie kusesime lifti (oletatavasti tegi seda siiski mõni koer või kellegi purjus sõber). Kas on võimalik esitada kaebus sellise inimese peale?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Kaebuse esitamine on loomulikult võimalik, kuid antud kirjelduses on tegemist pigem kahepoolse konfliktiga kui tõsise süüteoga ja mõistlikum oleks esmalt püüda naabriga rahulikult läbi rääkida ja välja selgitada mis teda häirib ja kas ning kuidas oleks võimalik seda vältida. Kui viitate siin, et üheks probleemis on suitsetamine rõdul, siis ehk tõesti sattub naabri rõdule näiteks Teie tuhka, või eksib ära mõni koni. Samuti võib mittesuitsetajale üsna häiriv olla suitsu hais. Ka muusika kuulamine hommikul ja õhtul võib olla tõsiselt häiriv kui see liiga valjult mängima juhtub. Aga kui leiate, et naabriga rahulikult rääkida ei ole võimalik ja tema levitatav väide ei pea paika ning kahjustab Teie au ja head nime, siis tuleks kaebus esitada tsiviilhagi vormis maakohtule.