Politsei


Küsimus: Kas töötaja, kes on tingimisi karistatud altkäemaksu võtmise eest, võib töötada kaubanduses müügijuhuna?15.05.2015

Tere!
Öelge palun, kas töötaja, kes on tingimisi karistatud altkäemaksu võtmise eest, võib töötada kaubanduses müügijuhuna. See on see juhtum autokooliga, kus ema ja tütar koos tegutsesid. Tütar sai raha oma arvele jne. Pöördun sellise küsimusega Teie poole, sest algul kui töötaja sai karistuse kätte, selgitas kollektiivis juhtunust, palus võimalust edasi töötamiseks ning oli hea suhtleja ja sõbralik, kuid nüüd on olukord muutunud - ülbitseb ja käitub väga halvasti kaastöölistega. Keegi ei julge talle meelde tuletada tema eksimust ja kannatavad ning kardavad tööd kaotada.
Arvan, et asi on seda väärt ning julgen Teile küsimuse esitada, kuigi ka mina võin töö kaotada.
Kuidas edasi toimida, loodan, et saate aidata.
Lugupidamisega

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kui kohus ei pannud otsusega isikule piiranguid peale ning piirang ei tulene ka seadusest (näiteks avalikus sektoris isik ei saaks töötada), siis see sõltub firma otsusest.

Ülbitsev käitumine ei tundu olevat seotud tema eelneva seaduserikkumisega, seega, kui isik rikub firmas kehtivaid norme ja tavasid, tuleks sellest teavitada juhtkonda. Sel juhul nemad otsustavad, kas selliselt käituv isik sobib neile töötajaks või mitte. Sellise teate edastamine on firma huvides.