Politsei


Küsimus: Mida ette võtta, kui õpetaja hakkas ahistama õpilast pärast seda, kui ta enam järelaitamistunde ei võtnud?08.04.2015

Tere!
Meil klassis on ebameeldiv matemaatika õpetaja. Üks klassiõde oli hädas matemaatika õppimisega. Siis õpetaja aitas teda abitundidega, kutsus koju. Seal ta kostitas kommide, maiustustega, ostis koolitarbeid, surus oma nn sõprussuhet peale. Muidugi, seni kui ta käis õpetaja juures abitundides, pani õpetaja ikka normaalseid hindeid või andis võimalust uus töö teha. Aga olukord muutus väga hulluks siis, kui klassiõde hakkas sugulane aitama matemaatikas ja enam abitunde ei vajanud. Siis hakkas õpetaja talle puudulikke hindeid lambist panema, mõnitama klassi ees. Rääkisime kooli juhtkonnale ka, aga ei võeta midagi ette, kuna on kooli üks parematest õpetajatest. Ja ta on neid ohvreid varemgi otsinud, keda koju kutsuda ja kui enam abi ei vaja, hakkab ahistama, mõnitama. Kas on võimalik selline õpetaja vastutusele võtta ja mis karistus on sellisele ette nähtud? Meie oleme 8. klassis.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Kui on kaebused õpetaja tegevuse suhtes, kuid antud juhul, ma vähemalt saan nii aru, ei ole need tegevused ebaseaduslikud vaid ebaõiglased, siis tõepoolest võiks pöörduda kooli juhtkonna poole. Kui sealt ei saa abi, siis igal koolil on hoolekogu, kus on lastevanemate ja kooli ja KOVi esindajad. Nemad peaksid ka sellist järelvalvet kooli suhtes tegema ja sellest informatsioonist olema huvitatud. Kui sealt abi ei saa, siis tuleb pöörduda kohaliku omavalitsuse haridusosakonna poole. Usun, et sel juhul saate ka oma kaebusele sobiva lahenduse.