Politsei


Küsimus: Mida teha, kui kardan endist elukaaslast?10.02.2015

Tere. Läksin aasta alguses lahku oma elukaaslasest. Meil on kaks ühist last. Hirm tema ees on suur. Eriti, kui ta tarbib alkoholi. Alles hiljuti lõhkus mu auto esiklaasi. Meie lahkuminek toimus tänu kokkuleppemenetlusele. Minu tingimus oli, et ta peab välja kolima. Lapsi ta külastada ei ole tahtnud ega enda juurde ka võtta. Tema elu on nüüd enamasti joomine. Kardan, mis ta minuga teha võib, kuna lubas mu maha lüüa. Eriti kui peaksin eluga edasi minema ja uue mehe leidma. Õnneks laste puhul pole ta vägivalda kasutanud. Viimane kord, kui minu juures käis, oli meie 3-aastane tütar kodus ja tema juuresolekul kiitis, et lööb mu maha, ma olla lits hoor ja kes kõik veel.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Tuginedes ainult Teie poolt siia kirja pandud infole, ning viidetele eelnevalt Teie ja Teie vara suhtes toime pandud vägivallategudele, ning eeldades, et näiteks auto klaasi lõhkumine tema poolt on fikseeritud politseis ning tõendamist leidnud, leian, et Teil oleks mõistlik esitada avaldus KarS § 120 tunnustel, ehk ähvardamine.
Täiendavalt oleks Teil ilmselt mõistlik pöörduda juristi poole ja konsulteerida seoses võimalusega taotleda kohtust lähenemiskeelu kehtestamist.