Politsei


Küsimus: Mis selles kummivilinaga startides täpselt ebaseaduslikku on?18.12.2014

Mis selles kummivilinaga startides täpselt ebaseaduslikku on? Ma saan aru, et on kehtestatud kiirusepiirangud aga kiirenduspiirangutest pole veel midagi kuulnud?

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Liiklusseaduses on ilusad normid, mis reguleerivad liikuses toimuvat:
§ 14. Liikluskord
(2) Iga liikleja, liikluse korraldaja ja muu isik peab järgima liiklusalaste õigusaktide nõudeid, olema liikluses hoolikas ja ettevaatlik ning tagama liikluse sujuvuse, et vältida ohtu ja kahju tekitamist.

Kummivilinaga stardid pole kindlasti kõige sujuvamad kohaltstartimise variandid.

§ 16. Liikleja kohustused
(1) Liikleja peab olema viisakas ja arvestama teiste liiklejatega ning oma käitumises hoiduma kõigest, mis võib takistada liiklust, ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda.

Vilistamine ei ole teiste inimeste suhtes viisakas ja häirib kindlasti paljusid. Usun, et see meeldib vaid teatud huvidega inimestele ning nendele ongi mõeldud näiteks Tartus Raadi neljapäevakud. Pealegi, see kohapealne õhku tõusev mürdiste gaaside pilv ohustab nende inimeste tervist, kes selles pärast auto lahkumist viibima peavad.

§ 35. Juhi kohustused jalakäija, tasakaaluliikuri juhi ja jalgratturi ohutuse tagamisel
(1) Juht ei tohi oma tegevusega ohustada jalakäijat, tasakaaluliikuri juhti ega jalgratturit. Eriti tähelepanelik peab juht olema lapse, vanuri ning haigustunnustega, liikumispuudega ja pimeda inimese suhtes.

Mõne rehvi alt hoogu saanud kivi võib halvemal juhul tee ääres seisja tappa. See näitab hooletut suhtumist teiste heaolusse.

Eks neid põhjuseid leiab veelgi.