Politsei


Küsimus: Kas vanemate nõusolekul saaks minu täiskasvanud vend mind oma vastutusel võtta üheks õhtuks klubisse õe sünnipäevapeole?30.10.2014

Tere,
Olen 16-aastane tüdruk ning paari nädala pärast on mu õe sünnipäeva pidamine 21+ klubis (õde ise saab 29). Kuna see on ainuke sünnipäevapidu, mida tähistatakse ja ma olen kutsutud koos oma 27-aastase vennaga, siis kas oleks mu vennal võimalus teha mingi avaldus politseisse, et võtab üheks õhtuks mind enda vastutusele ning seetõttu saaksin klubisse sisse? Tean, et see selline suhteliselt veider küsimus, kuid ma olen kuulnud sellisest "müüdist" et on olemas selline avaldus või leping, mis kehtib ühe õhtu ning vastutuse saab enda peale võtta keegi täisealine perekonnast. Mu vanemad on samuti asjast teadlikud ning oleksid nõus selleks vastavaid allkirju panema.
Ette tänades,

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Klubisse pääsemise piirang ei ole pandud paika politsei poolt, vaid klubide endi reeglitega. Seega soovitan ühendust võtta konkreetse klubiga ning uurida, kas nemad seda teile võimaldavad. Politsei poole pealt, kui tuleme klubilisi kontrollima, on oluline see, et oleksite kaine.