Politsei


Küsimus: Mida teha, kui naabrid teevad poole ööni remonti ja minu lapsed ei saa magada?17.10.2014

Tere
Mure selles, et meil teevad naabrid remonti, puurivad ja kõike muud teevad seda päev läbi, vahel poole ööni ja alustavad taas hommikul enne kella kuut. Meil peres kaks last üks veel imik ja teine 2 a laps. Nad ei saa mul magada. Magamisaeg on õhtul kell kaheksa kuigi remondi tööd kestavad vahest kella 24.00 ja lapsed ärkavad korduvalt nutuga. Hommikul taas enne kella 06.00 hakkab puurimine pihta, lapsed koheselt üleval, lapsed ei puhka välja, kohutav. Oleme öelnud naabritele, jutust ei tehta välja, panevad isegi muusika mängima, nii, et endal mul kodus kuulda. Mis saab selles olukorras teha, kuidas käituda, kas väikelastega on ka mingi teine öörahu kella-aeg, millest tuleks kinni pidada.
tänan kui vastate.

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Seadus ei näe ette erandeid öörahu kehtestamisel väikelastega korterielamutes, kuid üksteisega arvestamine on alati olnud naabrivahelise läbisaamise heaks tavaks.
Vastavalt Korrakaitseseaduse § 56 lg 2 on mujal kui avalikus kohas ajavahemikus kella 22.00-st kuni 6.00-ni, puhkepäevale eelneval ööl kella 00.00-st kuni 7.00-ni, keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. Kui keelatud kellaaegadel seda siiski tehakse, saate kutsuda politsei.

Kui teil ei õnnestu remonti tegeva naabriga remonditööde lõppemise kellaaega kokkuleppida võite kõigepealt pöörduda korteriühistu poole või kui ka see ei too tulemust pöörduge oma piirkonna konstaabli poole.