Politsei


Küsimus: Kuidas saavad inimesed peale politseireformi jõustumist oma muret rääkida ja millise politseiametniku juures?02.10.2014

Kuidas toimub kriminaalmenetluse/väärteomenetluse raames ülekuulamine peale uue politseireformi jõustumist - kas siis kuulavad ikka üle piirkonnapolitseinikud või menetlevad nii väärteo- kui kriminaalasju uurijad?

Kas avalduse saab uue reformi ajal ikka teha piirkonnapolitseinikule või kuidas siis saab avaldust teha?
Kui seni sai inimene minna kindlal päeval muret kurtma piirkonnapolitseiniku vastuvõtuajal konstaablipunkti, siis kuidas saavad inimesed peale uue reformi jõustumist oma muret rääkida ja millise politseiametniku juurde?
Tänan!

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Politsei- ja Piirivalveametis toimuv reform ei mõjuta kodanike politsei poole pöördumiste korda. Kui isikul on mure, millest ta tahab rääkida oma piirkonnapolitseinikuga või tahab esitada politseile avalduse võib isik pöörduda otse politseijaoskonda või esitada avalduse interneti teel.

Politsei- ja Piirivalveameti veebilehel leiate nii piirkonnapolitsei kontaktid ja vastuvõtu ajad kui ka avalduse esitamise korda.

Kontaktid prefektuuride kaupa:
http://politsei.ee/et/kontakt/konstaablijaoskondade-kontaktid.dot

Avalduse esitamise kord: http://www.politsei.ee/et/teenused/politseile-avalduse-esitamine.dot

Töötab ka kliendi infotelefon 612 3000 : http://www.politsei.ee/et/teenused/kliendiinfo.dot