Politsei


Küsimus: Mida teha, et lahti saada inimesest, kes on mind juba aastaid terroriseerinud ja vahel ka vägivalda kasutanud?10.09.2014

Tere,
Mida peaksin tegema, et lahti saada inimesest, kes on mind juba aastaid terroriseerinud ja vahel ka vägivalda kasutanud? Helistab iga minut, käib akna all vastu akent kive loopimas, ukse taga kolistamas, lõhub autorehve ja klaase, kasutab vägivalda. Elame koos teismelise tütrega juba aastaid hirmus, ei julge kuhugi pöörduda, kuna ei tea milleks ta võimeline on. Olin selle mehega alguses suhtes, aga mõne aja pärast võttis see hoopis sellise pöörde.
Tütre turvatundele on see nii halvasti mõjunud, et rõõmsast tüdrukust on saanud kinnine, endasse tõmbunud, vihane inimene, kes ägestub iga asja peale! Olen ahastuses ja kardan! Tahan rahu ja seda rõõmsat tüdrukut tagasi!

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Vägivalla kasutamisest tingitud vigastused tuleks Teil esmajoones fikseerida traumapunktis, seejärel pöörduda avaldusega politseisse.
Vara lõhkumine tuleb samuti fikseerida ja esitada sellekohane avaldus politseile.
Ukse taga kolistava mehe suhtes oleks mõistlik välja kutsuda patrull.
Samuti võite pöörduda kohtusse ja taotleda seal lähenemiskeelu kehtestamist nii Teile kui tütrele.
Tütre osas ei pruugi abi olla sellest kui mees Teie elust kaob vaid võib vaja olla ka spetsialisti nõu.

Vägivaldse mehe suhtes võivad Teile abi pakkuda ka piirkonna tugikeskus, kontaktid leiate siit: http://naisteliin.ee/. Oma murele võite leida abi ka siit: http://foorum.naisteabi.ee/.