Politsei


Küsimus: Kas see on lubatud, et Tallinna Bussijaama turvamehed ei luba inimestel bussi oodates tukastada?14.05.2014

Mõned nädalad tagasi, peale pikka tööpäeva, läksin ma Tallinna bussijaama, et Hiiumaale sõita. Istusin kohas, kus olid pehmed toolid ning väsimusest vajusid silmad kinni. Selle peale tuli minu juurde turvatöötaja ning teatas, et ei tohi magada. Seejärel nägin, kuidas ta läks oma teed ja samas paar sammu eemal olid teised reisijad ja magasid nemadki ja neist läks tuimalt mööda ja jättis nad magama. Kui pikalt (sekundites) võib järjest Tallinna Bussijaamas silmi kinni hoida? Kas Te loodate, et inimeste ülesajamisel nad lähevad jalutama? Kas tulevikus hakkab Tallinna Bussijaam mõõtma inimese ajutegevust, et teada, kas inimene ikka magab või katsuvad turvatöötajad inimesi oma suva järgi?
Samas ma saan aru, et bussijaam pole koht, kus magada, samas kui ikka pikk tööpäev/öö tööl olles läbi saanud ja plaan koju sõita (esimese bussiga) juhtub, et ikka ooteaeg venib ja silm vajub kinni, aga kohe ilmub turva välja ja valimatult virutab kas jalaga või mida iganes asjaga nii tugevasti, et ehmatusest karga või püsti ja viruta turvale ise vastu vahtimist. Käin tihti välismaal ja seal lastakse küll inimestel rahus puhata, eriti kui ümberistumisel on 4-8 tunnised ooteajad ja juhtumisi öösel just sinu buss edasi läheb.
Miks on Tallinna Bussijaama turvajad nii ülbed? Samas on teine turvatöötaja sootuks vanarahu ise ja ei tee magavatest reisijatest üldse välja v.a (kodutud) kes jah külmade talve ilmadega bussijaama murravad, et enda haisuga seal soojendamas olla. Samas ikka reisija(d) võiks turvatöötaja rahule jätta, see mis Tallinna Bussijaamas juhtub, on igasuguse kannatuse viimase piirini pannud, nüüd valin ajastuse nii, et katsun 20 min enne väljumist bussijaama jõuda ja siis bussi minna ja seal oma silma kinni panna, suvel ok aga talvel kui ikka on väljas 20-25 külmakraadi siis ei tahaks küll mõelda, et 2-5 tundi ootad enda bussi, näiteks hiiumaale pääseb 2 korda päevas kl 8:00 hommikul ja kl 16:50 õhtul, samas kujutage ette, et tulete Tartust ja buss jõuab Tallinna näiteks kl 10:00 ja samas olete näiteks öö üleval olnud või veel hullem kusagilt lennukiga saabunud ja uni silmis on, kuidas siis peaksin käituma, kas hotellis 3 või enamaks tunniks toa üürima või?
Ma loodan, et vastab ka selleks vastav isik, kes ütleb täpselt mida peaks tegema ja kas tõesti need paar tundi (kl 05:00-07:00-ni ümber bussijaama jooksma, et mitte magama jääda, samas kui sellel ajal ei ole ei kassad lahti ega söögikoht, samas saabub kl 5:00 Riiast buss ja selle reisijad bussijaama sisse pääsevad panevad kotid kõrvale ja kohe magama.
Loodame, et leidub ka selleks isik, kes vastab kellel on õigus kas turval või reisijal.

küsib reisija

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Päringuga Tallinna Bussijaama ruumides kehtiva sisekorraeeskirja kohta soovitan pöörduda Tallinna Bussijaama administratsiooni poole.