Politsei


Küsimus: Mida peaksin tegema, kui olen piirkonna politseinikuga tülis?28.04.2014

Tere
Olen väikelinna piirkonna politseiga tülis temal töö kohta tehtud märkuste pärast. Politseinik tunneb ennast nagu riik riigis. Kui soovisin relvaluba teha, siis piirkonna politseinik saatis prefektuuri lubade büroole ütlemata negatiivse kirja, kus iseloomustas mind, kui alkohoolikut, kellel on joobes oleku ajal probleem enese kontrolliga. Kuna olen täiskarsklane, siis kelle poole ma peaksin pöörduma, et eelpool mainitud piirkonna politseiniku peale kaevata. Iseloomustuse hetkeks, ega ka praeguseks hetkeks, ei ole piirkonna politseinik küsitlenud minu naabreid ega ka töökaaslasi. Füüsiliselt olen piirkonna politseiga kohtunud 5 korda ja nagu ma mainisin, siis täiesti kainena. Samuti sooviks teada kui pikk on tähtaeg, et piirkonna politsei peale kaebus saata.

Vastus: Oksana Luik, juhtivkorrakaitseametnik (veebikonstaabel), Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond, www.politsei.ee

Relvaloa saamiseks peab pöörduma elukohajärgsesse prefektuuri. Prefektuuris kirjutab relvasoetamisloa taotleja avalduse, kuhu kirjutab andmed ostetava relva liigi, otstarbe ja relva hoiukoha kohta.
Kui olete esitanud kirjaliku taotluse prefektuurile, siis edaspidi prefektuur teeb otsuse relvaloa andmises või relvaloa andmisest keeldumises. Juhul, kui prefektuur otsustab relvaloa taotluse tagasi lükata, koostatakse taotlejale põhistatud vastus. Prefektuuri otsusega mittenõustumise korral on isikul õigus vaidlustada antud otsus, esitades prefektuurile vastav kaebus või pöördudes halduskohtusse.